Merkintä prosessit

Oikea prosessi sovellukseesi

Lisätietoja merkinnän erilaisista mahdollisuuksista.

Eri merkintämenetelmät yhdellä silmäyksellä

Dot peen -merkintä

Kiinteä kovametallineula värähtelee pneumaattisesti ja elektronisesti. Sitä liikutetaan kahdella johteella x- ja y-suunnassa ja se osuu materiaaliin ylös ja alas liikkeellä. Iskutaajuudesta riippuen merkinnästä tulee joko jatkuva tai pistemäinen merkintä - täydellinen merkkeille, logoille tai kaksiulotteisille koodeille, esim. Data Matrix -koodi.

Yhden materiaalin pistemerkintä on merkityksetön. Tämän vuoksi on mahdollista merkitä paineherkät, ohutseinäiset, päällystetyt, ontot ja kaarevat työkappaleet. Järjestelmä soveltuu melkein kaikille materiaaleille - myös karkaistulle teräkselle!

 

Raapiva merkintä

Verrattuna pistemerkintään, merkintä neula ei osu materiaaliin ylös ja alas liikkeellä. Se painetaan materiaaliin. Painettuna materiaaliin kovametalli- tai timanttineulaa liikutetaan kahdella vaunulla x- ja y-suunnassa. MARKATOR-raapivat merkintäjärjestelmä tarjoaa optimaalisen sopeutumiskyvyn ja korkean laadun suurimmalla nopeudella.

Järjestelmä soveltuu melkein kaikkiin materiaaleihin - karkaistusta teräksestä paineherkkiin lopputuotteisiin!

 

Pistemerkintä

Dot peen merkinnän vaihtoehtoisena merkintätekniikkana yksittäisten pisteiden merkintä toimii myös pneumaattisesti tai sähköisesti toimivalla kovametallineulalla. Yksittäiset pisteet saavutetaan merkintäneulan määritetyllä ylös- ja alasliikkeellä. Pisteiden täsmällisen määrittelyn kautta matriisifontit tuotetaan uni-muodossa 5 x 7 tai 9 x 13. Muita fontteja on lisäksi saatavana.

Data Matrix -koodi

Data Matrix -koodin avulla voidaan näyttää paljon tietoa pienellä merkintäalueella, vaikeissa rajapinnoissa ja nopeilla tuotantolinjoilla. 2D-koodia pidetään "turvallisena" tiedonsiirtoon ja se voidaan rekonstruoida Reed-Solomon-virhekorjauksella, vaikka jopa 25% koodista on tuhottu.

Data Matrix -koodin edut:

  • Muistikapasiteetti 1–2300 merkkiä
  • Luettavissa pienellä kontrastilla
  • Tietosisällön vähentäminen ja lisääminen muuttamatta koodin fyysistä kokoa
  • Luettavissa kaikissa asennoissa
  • Nopeasti liikkuvien kohteiden rekisteröinti, koska lukemista ei tarvita
  • Muuntotaulukoita ei tarvita, tiedot sisältyvät suoraan
  • Data Matrix -koodi on salattava D.E.S: n (Data Encryption Standard) mukaisesti ja R.S.A sääntöjä noudattaen